Category

Problém iOS 9.1 Touch ID ovlivňující některé uživatele iPhone a iPad

Sada nespokojených majitelů iPhone a iPadu opět hlásí problémy s Touch ID na kompatibilním hardwaru iPhone a iPad po veřejném spuštění iOS 9.1. Apple má historii, když se týká zavedení nových revizí firmwaru, které jsou spojeny se zlomenými změnami ovlivňujícími jeho biometrický systém detekce otisků prstů. Začátkem tohoto roku si někteří uživatelé také stěžovali, když se zdálo, že iOS 8.0.1 porušil systém detekce ID dotykových ID a vzal komunity veřejné podpory společnosti Apple, aby vyjádřili své obavy.

Fóra sociálních médií a vlastních fór společnosti Apple se opět používají jako odbytiště pro postižené uživatele k vyjádření své nespokojenosti v situaci. Vydání společnosti Apple iOS 9.1 zhruba před dvěma týdny bylo obvykle vítáno jako první hlavní aktualizace nejnovější iterace Apple své mobilní platformy. Tato aktualizace přišla s řadou nových postav emoji a také zlepšením, jak fungují živé fotografie. Zdá se však, že také přichází s občasným vydáním dotykové ID pro některé uživatele, který proklouzl procesy QA Apple.

Zkušené problémy se zdají být pro různé uživatele odlišné. Někteří majitelé iPhone a iPadu hlásí, že detekce otisků prstů je nyní hitem a chybí, když se týká detekce otisků prstů. Ostatní uživatelé hlásí, že se zdá, že celý systém detekce otisků prstů byl zpomalen, což velmi dlouho reaguje na umístěný prst. V mnohem extrémnějších případech řada majitelů zařízení naznačuje, že iOS 9.1 s sebou přináší celkové rozpis ID dotyku a že systém již vůbec nefunguje.

Jak je tomu obvykle, zdá se, že krátkodobé řešení problému se může pohybovat od provádění relativně snadného resetování zařízení až po procházení procesem provádění úplné zálohování zařízení a obnovení prostřednictvím iTunes. Toto je však krátkodobá oprava problému, protože většina uživatelů provádějících tyto procesy uvádí, že problém jednoduše znovu objevuje po dlouhodobém použití. Vzhledem k tomu, že Apple nyní přestal digitálně podepsat iOS 9.0.2, vypadá to, že tito postižení uživatelé budou muset čekat na aktualizaci od společnosti Apple, aby problém vyřešili.

V současné době není známo, zda druhá beta beta iOS 9.2 vyřeší tento konkrétní problém, ale pokud to není, můžeme jen doufat, že Apple přečte své vlastní podpůrné komunity a tyto problémy okamžitě řeší.

(Zdroj: Apple)

Můžete také chtít vyzkoušet:

Stáhněte si odkazy iOS 9.1 pro iPhone, iPad, iPod touch [IPSW]

Nejlepší případy iPhone 6s / iPhone 6S plus [seznam]

Můžete nás sledovat na Twitteru, přidat nás do svého kruhu na Google+ nebo se vám líbí naše stránka na Facebooku, abyste se informovali o všech posledních od společnosti Microsoft, Google, Apple a Web.