Category

Apple přináší další ránu Samsungu v nedávném soudním rozhodnutí

Apple vyhrál další soud o Samsung na slyšení v severním okrese v Kalifornii. Soudce Lucy Koh, která z obou stran řídila většinu patentových žalob se sídlem v USA, právě vydala rozhodnutí proti korejské společnosti a prohlásila, že společnost Samsung porušila patenty s odkazem na funkčnost Apple pro automatické doplňování klávesnice.

Automatické doplňování je něco, s čím budou všichni uživatelé iOS obeznámeni. Ačkoli někteří majitelé iPhone a iPadu proklíná automaticky doplněk pro změnu slov chybně a přeměňování legitimních vět na nesmysly, není pochyb o tom, že jiné společnosti napodobují změny tohoto samotného tvorby jablek.

Ačkoli to může znít pro některé absurdní, Apple vlastní práva na tuto funkci, zejména jeho schopnost ukázat jak psané slovo, tak návrhy automaticky doplnit řečené slovo, pokud nebylo správně zadáno. Zařízení společnosti Samsung, která běží na Androidu, tedy porušují patenty Apple, a pokud Samsung nemůže čelit argumentu, který tento patent na jaře vyvrací v soudním řízení, mohla by následovat další těžká pokuta.

Soudce Koh také poukázal na společnost Samsung, že jeden z jeho multimediálních synchronizačních patentů ve skutečnosti není platný, přidat urážku zranění, a ačkoli tyto případy mezi dvěma největšími jmény Tech se poněkud těžkopádné, ani jedna ze stran ukazuje žádné známky toho, že by věci ležely ležet .

Stojí za zmínku, že tato rozhodnutí jsou součástí procesu předběžného řízení. Generální ředitelé společnosti Apple i Samsung provedli obvyklé sedací a trénink-a-things-out Charade bez účinku, a když Samsung již měl jeden ze svých patentů vyhozen a prohlásil, že porušil jeden z Apple’s , věci nevypadají dobře pro výrobce galaxie.

Zkouška odstartuje 31. března, ale Apple již sedí v poměrně pozitivní poloze. Obě strany měly pět patentů, z nichž každá míří do soudu, ale Samsung už vypadá jako underdog.

Protože mnoho softwaru na zařízeních Samsung je vytvořeno výrobcem Android Google, bude vyhledávací gigantic v určitém okamžiku bezpochyby přetažen do tohoto souboje. Ale jak jsme se dozvěděli z minulých soudních sporů, Apple si nejprve vybere Samsung, a pokud to může mít pop na Google pro dezert, udělá to tak.

S velkým vítězstvím společnosti Apple v roce 2012 je zajímavé zjistit, kde se toto rozhodnutí bude bitvou. Rovněž stojí za zmínku, že generální ředitelé Apple i Samsung souhlasili s tím, že se setkávají mimo soud, aby uklidnili věci, ale na paměti dnešní rozhodnutí se nezdá, že by se věci tak snadno zpomalily.

(Zdroj: FossPatents)

Můžete nás sledovat na Twitteru, přidat nás do svého kruhu na Google+ nebo se vám líbí naše stránka na Facebooku, abyste se informovali o všech aktuálních od společnosti Microsoft, Google, Apple a Web.